Jaké složení má ve skutečnosti Nutella? Fuj!







Tato lískooříšková pomazánka je oblíbená snad všude. Dá se použít na toast, do palačinky, prakticky jakkoliv a kamkoliv. Někdo jí rád jí i samotnou! Ale napadlo vás někdy zkoumat její složení? Kolikrát se vám už stalo, že jste si vaši milovanou pochoutku zkazili přečtením etikety? Tohle je bohužel jeden z dalších takových příkladů, takže pokud chcete Nutellu jíst dál bez výčitek, přestaňte tento článek číst, protože co se dozvíte, vás nejspíš šokuje.

Podobně na tom je i spousta dalších výrobků. Pomerančový džus také není ve skutečnosti plný ovocného koncentrátu, šťávy a dužiny navzdory tomu, že to tak na vás z obálky působí. Abyste si mohli být jistí, že co si kupujte, je nutričně výživné, musíte blíže prozkoumat složení. Což se logicky mnoha lidem nechce, polovině z toho ani nerozumí, natož aby si z toho něco vzali. V takových případech vám pomůže si výrobky kupovat buď od místních farmářů, nebo v kvalitních obchodech.

Proč je většina potravin plná konzervantů a dalších chemikálií?

Možná se pozastavujete nad nelogičností toho, proč by vám takhle mnoha výrobců kazila bohatost jídla. Dělají to z dobrých důvodů, nebo alespoň důvodů pro ně výhodných. Tím, že určitou věc nadopují těmito látkami, prodlouží její trvanlivost a čerstvost.

A protože naneštěstí období tržišť a domácích výrobků začíná ustupovat řetězcům velkoobchodů s levným zbožím, je to čím dál častější problém. V dnešní době se naštěstí opět bojuje za obnovení těchto zvyklostí, ale jde to zatím pomalu. Pokud to však chcete podpořit, a stojíte o to, jíst zdravěji a lépe, zkuste si o tom něco najít. Můžete si třeba jednotlivé potraviny odnášet ve vlastních plátěných taškách, atd.

A jestli vás zajímá, z jakých odporností se teda Nutella skládá, koukněte na to do galerie!

 

 

 

 

 

 

 

Komentářů

komentáře